Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Бронь від мобілізації для чоловіків з високими зарплатами можуть спростити. Які умови?

Замінити демобілізацію відпусткою - нардепи напрацьовують законопроєкт

Спростити процедуру бронювання від мобілізації запропонував Офіс Президента. Відповідні зміни до законодавства Верховна Рада може розглянути разом із посиленням процесу мобілізації до ЗСУ, пише українська редакція Forbes.

Пише Інформатор, покликаючись на БізнесЦензор.

Бронювати співробітників від мобілізації зараз можуть лише “критично важливі” підприємства. Новий (додатковий) критерій, що зараз розглядається – це обсяг сплачених до бюджету податків на доходи фізичних осіб (ПДФО) з офіційної зарплати чи доходу. Розглядається саме можливість автоматичного бронювання від мобілізації у разі, якщо фізособи сплачують не менше 6000 грн ПДФО на місяць. Це відповідає окладу на рівні 33 400 грн окладу.

Також розглядаються інші варіанти:

  • поріг офіційної зарплати (оклад) від 35 000 грн
  • дозвіл бронювати співробітника, за якого роботодавець платить близько 14 500 грн ЄСВ (відповідає окладу 66 000 грн).

Цей принцип може бути розповсюджений на ФОП, але чіткі критерії для цієї групи поки невідомі. Для спеціального податкового режиму “Дія City” для IT-індустрії йдеться про мінімальний поріг зарплати в еквіваленті $3200.

Бронювання здійснюватиметься через синхронізацію державних реєстрів. Мова про “Оберіг” (зареєстровані військовозобовʼязані) та інформацію про сплату податків. Якщо військовозобовʼязаний сплачує ПДФО у потрібному обсязі у системі “Оберіг” — генеруватиметься QR код про бронювання. Він діятиме 45 днів.

Та для того, щоб нова система запрацювала потрібно ухвалити мобілізаційний закон, привести до ладу вказані реєстри та змінити низку законодавчих норм.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору