Інформатор Калуш

ГРОШІ

Що статистика каже: огляд ринку праці у Калуші за грудень 2023 року

Ринок праці змінюється, корегується відповідно до того чи “святковий” місяць, чи звичайний, чи осінній, чи зимовий. Тому ми вирішили розвивати рубрику “Що статистика каже”, щоб помітити (й можливо передбачити), чого слід очікувати в наступному місяці. 

Деталями ділиться Інформатор у новій щомісячній рубриці.

Станом на сьогодні, ситуацію така:

Порівняно з останнім місяцем осені, під кінець року відчувався деякий спад. Це можна помітити за таблицею. В листопаді мінімальна пропозиція була вищою — 10 000 грн. У грудні ж спостерігалося непропорційне зменшення: 11 вакансій (проти 8 в минулому місяці) з зарплатами менш як 9 тисяч гривень.

Середня зарплата у нашому місті знизилась фактично на три тисячі гривень, у випадку, якщо ви влаштовуєтесь на роботу не з резюме. Відчувається, що роботодавці все-таки віддають перевагу більш кваліфікованим працівникам, які можуть підтвердити свій досвід письмово.

До теми: Що статистика каже: огляд ринку праці у Калуші за листопад 2023 року

“Плюсики” до вакансій залишились такими ж як і в минулому місяці. Проте, у грудні відчулося несуттєве просідання у вакансіях на рівні 2-3%.

В топі сфер діяльності суттєвих змін не сталося, проте акцент злегка змістився на роздрібну торгівлю. Воно й не дивно — передсвятковий наплив на ринки й супермаркети потребував більшого людського ресурсу.

Вас також може зацікавити: Починаєш рік з пошуку роботи? — Тобі сюди!

А до топу професій додалась вагома затребуваність у водіях. Нагадаємо, що минулого місяця цього пункту в статистиці не було.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору