Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші завершили голосування щодо перейменування ЗДО “Чебурашка”

У Калуші завершили голосування щодо перейменування ЗДО "Чебурашка"

Чи переміг Пес Патрон? На сервісі онлайн-консультацій вже можна поглянути на результати опитування.

Ділиться Інформатор.

У Вересні Молодіжна рада при Калуській міській раді ініціювала перейменування закладу дошкільної освіти “Чебурашка” й запропонувала такі варіанти:

  • “Котигорошко”;
  • “Мавка”;
  • “Дюймовочка”;
  • “Пес Патрон”;
  • “Вулик”.

Причиною перейменування за словами членів молодіжної ради стало те, що “Чебурашка” є частиною російської пропаганди та згадкою про радянське минуле міста. У садочку підтримують таку ідею та провели власне опитування серед батьків.

Також директор Алла Шинкар розповіла нам про те чому у них є сумніви щодо перейменування садочка на “Пес Патрон”. Більше про це у матеріалі: У Калуші обирають нову назву “Чебурашці”. Чи одностайні діти і вихователі?

На сервісі онлайн-консультацій 31 жовтня відкрили голосування за один з пропонованих варіантів. У голосуванні взяло участь 118 калушан. Перемогу отримала назва “Кобзарик”, котра впродовж голосування була лідером. За неї проголосувало 38 людей.

За словами начальниці відділ координації зі старостинськими округами, закупівель та комунікацій Калуської міської ради Наталії Табачук впродовж 14 днів працівники відділу підготують звіт про голосування та передадуть в управління освіти. Після цього працівники управління підготують проєкт рішення за який голосуватимуть на сесії Калуської міської ради у січні.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору