Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Радянський герой досі у Боднарові — чому?

Радянський герой досі у Боднарові — чому?

Майже рік тому, в лютому, довкола ідеї демонтажу пам’ятника радянському герою Олександру Корякову в селі Боднарів ледь не розгорівся скандал міжнародного масштабу.

Нагадує Інформатор.

17 лютого 2023 року директорка департаменту інформації й преси МЗС рф Марія Захарова доволі гучно обурилась стосовно цього під час офіційного брифінгу. Тоді вона звинуватила Україну в “боротьбі з пам’ятниками героям-червоноармійцям”, а також додала — “що якщо так продовжуватиметься далі, то залишається тільки дочекатися, поки Зеленському доведеться демонтувати надгробок свого діда”.

Сьогодні Інформатор навідався до Боднарова, щоб дізнатися, яка ж доля спіткала пам’ятник. І, як бачимо — ситуація не змінилась. Проте, тепер його не видно, бо він “в пакеті”:

Також ми поцікавились у начальниці управління культури, національностей та релігій, чи все ж таки будуть проводитись якісь дії з пам’ятником:

“Наразі ситуація не затихла, просто вона на погодженні. Коли все буде погоджено, проведуться розкопки, ексгумація та перепоховання останків. Ми надали запит на це до Івано-Франківського товариства “Меморіал” і чекаємо від них відповіді. На скільки я знаю, у них має йти погодження з Міністерством. Оскільки тут ще й слухи грають роль. Одні кажуть, що там той солдат таки похований, інші кажуть, що ні. А ми не можемо самі розкопки проводити, як Управління культури. Ми від себе, позбивали зірочки, тобто декомунізацію ми провели”, — відповіла Любов Джуган.

Остап Микитюк
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору