Інформатор Калуш

ВЛАДА

В облдержадміністрації не отримали листа про скасування московської церкви у Калуші

В облдержадміністрації не отримали листа про скасування московської церкви у Калуші

Головуючий нещодавніх зборів Євген Гірник запевняє про те, що процедура скасування, вже запущена обласним управлінням культури. Проте там кажуть, що ніякого листа від калуської громади не отримували. 

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, що нещодавно під воротами Свято-Николаївського храму Івано-Франківської єпархії УПЦ (мп) відбулось громадське зібрання стосовно скасування парафії та передачу церкви у власність громади.

Про це та спілкування з прихожанами храму можна прочитати у матеріалі: Московську церкву у Калуші ліквідують. Прихожани — проти.

Тоді на наступний день після зборів зареєстрували протокол зборів та за словами головуйочого зборів Євгена Гірника його відправили в управління культури національностей та релігій при Івано-Франківській ОДА.

“Ми склали протокол зборів громади Калуша і передали його в управління культури при ОДА. Протягом двох місяців будуть проводитись відповідні юридичні дії, котрі не залежать від нас”, — каже Євген Гірник.

Для того, щоб уточнити інформацію, дізнатись про процес й скільки парафій в області вже вдалось так скасувати, ми зателефонували у відділ релігій обласного управління. Там нам повідомили, що листа з протоколом зборів не отримували, а також відмовились коментувати про саму процедуру скасування парафій УПЦ (мп). На проханні представитись працівниця відділу кинула слухавку.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору