Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуські управлінці обговорили проблемні парковки у Калуші

Калуські управлінці зібрались вирішувати проблемні парковки у Калуші

Обговорювали хаотичне і несанкціоноване паркування автомобілів біля супермаркетів у Калуші.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Андрія Найду.

Найпроблемнішими місцями називають паркування на території біля супермаркету “Сільпо” та “АТБ”, що на проспекті Лесі Українки.

“Проблема дорожнього руху біля супермаркету «Сільпо» полягає в тому, що тут немає належно відведених місць для паркування автівок. У результаті водії заїжджають на пішохідну зону”,  пише міський голова.

Через це руйнуються тротуарні бетонні плити, якими встелена територія біля магазину.

“Це центральна частина міста, тут щодня проходить сотні мешканців. Необхідно врегулювати цю ситуацію для безпеки та комфорту громади”,  додає мер.

На засіданні був присутній представник західної мережі “Сільпо”. В підсумку сторони дійшли до висновку, що цим питанням повинні займатись орендарі та власники комерційного приміщення. Координаційна рада офіційно звернеться до власників та орендарів (“Сільпо” та “Comfy”) задля того, щоб вони спільними зусиллями облаштували паркувальну зону.

Також на засіданні обговорювали хаотичне паркування на вʼїзді до “АТБ” біля ж/к “Яровиця”, що на проспекті Лесі Українки.

“Тут проблема полягає в тому, що на цій ділянці відбувається хаотичне паркування, попри те, що для цього є спеціально відведені місця. Таке порушення спричиняє значне перешкоджання двосторонньому руху. Коли машини припарковані з двох боків дороги, на проїзд залишається всього 3,5 метра”, — зазначає Андрій Найда.

Земельна ділянка знаходиться у власності житлового комплексу, які і є ініціаторами розв’язання проблеми. Представники ОСББ пообіцяли власним коштом встановити необхідні дорожні знаки.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору