Інформатор Калуш

ВЛАДА

У діловода — 4300, у голови — 18 750 гривень. У Болехові затвердили штатний розпис і посадові оклади

У Болехові затвердили штатний розпис і посадові оклади

Першим розпорядженням міського голови Болехова у 2024 році став документ про затвердження штатного розпису виконавчого комітету та апарату Болехівської міської ради на поточний рік. При цьому оприлюднили не лише структуру та кількість, а і посадові оклади усіх працівників.

Такий деталізований документ на сайті Болехівської міської ради з’явився вперше, пише Інформатор.

У попередні роки оприлюднювали лише загальну фразу про затвердження штатного розпису, не вказуючи навіть кількості.

Отож, згідно з документом, штат обрахували в кількості 65 одиниць із місячним фондом заробітної плати за посадовими окладами 509 тисяч 380 гривень. Майже третину від цієї суми становить фонд заробітної плати за посадовими окладами міського голови, двох заступників, секретаря ради, п’яти старост і керуючого справами виконкому. Загалом — 10 ставок на загальну суму 143 тисячі 775 гривень. Посадовий оклад міського голови — 18 750 грн, у старост — 11 та 14 тисяч гривень, у решти посадовців — в межах 15 тисяч гривень.

Читайте також Болехівський міський голова має 7 автомобілів

Начальники відділів у Болехові працюють на посадовому окладі у 8750 гривень, а спеціалісти мають переважно 6500 гривень. Ще нижчі зарплати — у служби господарського забезпечення: водії та прибиральники мають посадові оклади в межах 4800-5100 гривень на місяць. А найнижчі оклади у всій цій структурі — у діловодів: 4300 гривень.

Утім, посадові оклади — це не зарплата. Відповідно до чинного законодавства, зарплата службовців у 2024 році може складатися з посадового окладу та кількох видів донарахувань:

  • надбавки за ранг держслубовця
  • надбавки за вислугу років
  • місячної або квартальної премії
  • компенсації за додаткове навантаження
  • грошової допомоги з наданням щорічної основної оплачуваної відпустки
  • матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Щоправда, на 2024 рік розміри усіх цих надбавок планують обмежити. Уряд під час засідання 29 грудня затвердив документ про нову систему оплати праці державних службовців на основі класифікації посад та грейдів. Про це повідомляв Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Мова насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% — премії”, — відзначив очільник Уряду.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору