Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Верхній дружині захисника передали посмертну нагороду її чоловіка

дружина загиблого отримала медаль

Сьогодні у селі Верхня відкрили дві меморіальні дошки загиблим на війні захисникам. Віддати шану полеглим Героям зібралася громада села, духовенство та місцева влада.

На відкритті побував Інформатор.

Цього дня у селі вшановували пам’ять Романа Стрільця, який служив навідником в одному з батальйонів. Він загинув 18 вересня минулого року під час артобстрілу на Запоріжжі. Також громада віддала шану Сергію Драбичу, який служив командиром штурмового відділення й загинув під час виконання бойового завдання у Донецькій області 10 жовтня 2023 року.

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, подивилися мініфільми про ключові моменти життя захисників. Священик відправив панахиду та окропив дошки свяченою водою.

Відтак до слова вийшов староста громади Михайло Маліборський.

“Діти, які будуть вчитися у цій школі, будуть виховуватися на прикладі тих Героїв. які за покликом серця пішли захищати Україну”, — зазначив він.

Також голова громади подякував усім односельцям, які долучаються до підтримки ЗСУ, та пообіцяв і надалі допомагати війську.

Дружині Сергія Драбича він передав нагороду, яку назвав орденом бойового лицаря. Відзнака була присвоєна захисникові посмертно.

Нагадаємо, що шість меморіальних дощок учора відкрили на фасаді ліцею у селі Довгий Войнилів, яке також входить до складу Верхнянської територіальної громади.

Тетяна Кіндюх
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору