Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чи готові сьогодні до морозів калуські “Пункти незламності”?

Чи готові сьогодні до морозів калуські "Пункти незламності"?

З настанням сильних холодів, такі місця знову набирають актуальності. Тут можна і зігрітися, і підзарядити гаджети й випити чогось тепленького та закусити печивком. А при надзвичайних ситуаціях тут навіть можна буде переночувати.

Ділиться Інформатор.

Нагадаємо, що восени у Калуші знову розгорнули “Пункти незламності”. Цьогоріч їх значно менше, аніж торік. А саме: у ліцеях №1, 3, 6, Фаховому коледжі культури і мистецтв та манежі, а також у палацах культури “Юність” і “Мінерал”. Проте, вони стали комфортнішими. Тож зважаючи на невтішні прогнози синоптиків на найближчі дні, ми вирушили в декілька з них і оцінили їхню готовність.

Палац культури “Юність”

Тут “Пункт незламності” складається з двох кімнат, одна з яких — кімната матері та дитини. В цій “частині” пункту окрім необхідних речей типу чайника, медикаментів тощо, також є й іграшки, настільні ігри й дитяча колиска для найменшеньких.

“Можна просто прийти до нас і на прохідній сказати, що в пункт незламності.Ми одразу готові прийняти близько 20 людей сюди. Можна також при потребі в спортзалі зробити спальні місця. Тобто ми готові й до блекаутів. А наразі у нас зробили опалення і додатково є обігрівачі. В принципі є все необхідне: медикаменти, вода, чай, кава. Є вайфай. Два генератори”, — розповіла відповідальна за тутешній Пункт Незламності, Олена Кавин.

“Єдине, що не працюють бойлери й душ. Вони наразі не під’єднані. Оскільки наша проводка може не витримати такого навантаження”, — додала вона.

Палац культури “Мінерал”

Наразі тут найбільший і найзабезпеченіший пункт незламності в місті, в якому може вміститися понад 400 людей.

“В нас є три генератори. Незабаром буде ще один, по гранту. Ми забезпечені всім. Маємо 15 ліжок з матрацами. А загалом ми готові прийняти 250 людей в глядацький зал, 104 — у кінозал, у кав’ярні поміститься ще 50 людей і ще ми можемо розмістити додатково 100 ліжко-місць в танцювальному залі”, — ділиться директорка закладу Алла Терещенко.

На питання чи приходили в цьому році відвідувачі в “Пункт незламності” відповіла коротко:

“Люди приходять весь час — попити чаю з печивом, посидіти в інтернеті. Переважно це ті самі люди, які минулого року ходили до нас під час блекаутів”.

Звісно й дитяча кімната тут також є — простора, тепла і з можливістю розмістити дітей наніч.

Закінчилась наша подорож у манежі Дитячо-юнацької спортивної школи.

Порівняно з минулим роком окрім звичних чайників, мікрохвильовки та необхідних кави/чаю/печива тут з’явилося більше місця для людей.

“Нещодавно нам ДСНС надали в тимчасове користування 10 лавок, щоб при потребі була можливість розмістити більше людей. А загалом прямо зараз ми готові розмістити 120 людей”, — зауважила директорка ДЮСШ, Мар’яна Квятковська.

Остап Микитюк
Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору