Інформатор Калуш

ГРОШІ

Калуські депутати і міський голова за два роки “роздали” 4,5 млн гривень

Калуські депутати і міський голова за два роки "роздали" 4,5 млн гривень

У Калуші цього року можуть вперше відмовитися від “депутатських фондів” і спрямувати “вільні” кошти на підтримку ЗСУ. Проєкт відповідного рішення наразі обговорюють та напрацьовують.

Інформатор розповідає, про які суми йдеться та на які потреби спрямовували ці гроші у попередні роки.

Нагадаємо, на сесії міської ради у грудні 2023 року заговорили про спрямування коштів так званого депутатського фонду на потреби військових. Йдеться про суми, які щорічно передбачають у бюджеті на “виконання депутатських повноважень і повноважень міського голови”.

У 2022 році, як повідомили Інформатору у відповідь на запит, депутати Калуської міської ради сумарно використали 1 мільйон 879 тисяч 500 гривень із запланованих 1 мільйона 900 тисяч гривень. А у 2023 році — 2 мільйони 372 тисячі гривень. І це — повна сума, яка була передбачена відповідною програмою.

“Кошти спрямовані виключно для надання громадянам матеріальних допомог на лікування”, — зазначено у відповіді на питання щодо напрямів використання коштів.

Фонд міського голови у 2022 році складав 350 тисяч гривень. Профінансовано — 97 тисяч 500 гривень. У 2023 році з передбачених 200 тисяч гривень використано було 175 тисяч гривень. Як і депутати, міський голова спрямовував фінансування виключно на матеріальні допомоги мешканцям громади.

Чи будуть готові цього року повністю передати відповідне фінансування на потреби ЗСУ, наразі питання відкрите. Цілком вірогідно, що спрямувати можуть якусь частину коштів, залишивши певний ресурс для підтримки калушан, які потребують лікування.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору