Інформатор Калуш

ВЛАДА

Скільки чиновників із Долини на війні? Інформація — секретна

У Долині засекретили інформацію про чиновників

У Долині приховали інформацію про кількість чиновників та службовців міської ради, які підлягають мобілізації або вже несуть службу у ЗСУ. Але розпорядження, на яке посилаються, знайти неможливо.

Інформатор запросив у Долинської міської ради дані про загальну чисельність апаратів ради та виконавчого комітету, а також — про кількість військовозобов’язаних у цих структурах і кількість мобілізованих службовців від початку введення воєнного стану.

Станом на 01.01.2024 року загальна чисельність апарату ради в Долині становить 136 штатних одиниць, виконавчих органів — 106, повідомили у відповіді на запит.

“Щодо кількості осіб, які є військовозобов’язані, та кількості мобілізованих від початку введення воєнного стану і станом на 01.01.2024 року, повідомляємо, що відповідно до розпорядження міського голови від 25.06.2020 №138 “Про перелік відомостей, що становлять службову інформацію в Долинській міській раді” такі відомості становлять службову інформацію Долинської міської ради, якій надається гриф обмеженого доступу “Для службового користування”, — відповіли у міській раді.

Зазначимо, що у запиті йшлося виключно про кількість — жодних прізвищ чи будь-яких інших більш деталізованих даних видання не просило. Тож, чому у міській раді їх вирішили не надавати, питання відкрите.

Такі дані, наприклад, без проблем надали нашим колегам у Коломиї, які в результаті написали, що за два роки з Коломийської ратуші було мобілізовано 19 осіб. Це складає 31% від загальної кількості військовозобов’язаних працівників.

Скільки чиновників воюють на фронті, розповідали й у Кабміні. Ось дані станом на кінець першого року повномасштабної війни:

“Загалом на кінець року таких людей [держаних службовців, які воюють на фронті] було 3 637 осіб. На жаль, станом на кінець року 108 державних службовців загинули, 80 було поранено”, — цитувало видання zaxid.net міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова у лютому 2023 року.

Але ще один факт: на сайті Долинської міської ради розпорядження міського голови, на яке посилаються у відповіді на запит (і який, до речі, надійшов якраз із підписом міського голови Івана Диріва), знайти неможливо. Ні за спеціальним пошуком:

Ні в розділі “Розпорядження міського голови”:

Документ  “Про відзначення” — єдиний, який видав офіційний сайт Долинської міської ради. І він справді має індекс 138, але дата його прийняття — 17 травня 2023 року. А саме розпорядження — про нагородження подяками низки педагогічних працівників.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору