Інформатор Калуш

ТРЕШ

Франківський суд виніс вирок бойовику “днр” та “дільничному” Запорізької області

Франківський суд виніс вирок бойовику т. зв. "днр" та "дільничному" Запорізької області

За державну зраду, колабораційну діяльність, участь у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях колаборантів засудили до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на управління СБ України в Івано-Франківській області.

За висновками слідчих та підтвердженням СБУ, 24-річний мешканець Донецька ступив на службу до незаконних збройних формувань т. зв. “днр” у 2019 році. Після зарахування до військ агресора отримав посаду старшого навідника батареї гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону та військове звання єфрейтор. Зараз продовжує воювати проти сил оборони України на Бахмутському напрямку. Вже на посаді командира артилерійської установки у званні молодшого сержанта.

Вирок отримав і мешканець Василівського району Запорізької області. У квітні 2022 року він вступив на службу до незаконного правоохоронного органу, що створений на тимчасово окупованій території.

СБУ встановила, що фігурант добровільно обійняв посаду “дільничного поліцейського Великобілозерського районного відділу внутрішніх справ росії в Запорізькій області”.

При цьому — брав участь у публічних заходах, організованих окупаційною владою, знімався у пропагандистських відеосюжетах.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору