Інформатор Калуш

ГРОШІ

Прикарпатка відсудила у лікарні 3 мільйони гривень

Прикарпатка відсудили у лікарні 3 мільйони гривень

Мешканка Івано-Франківська через суд домоглася виплати матеріальної та моральної шкоди від медичного закладу. Лікарська помилка коштувала їй здоров’я, а лікувальному закладу — 3 мільйонів гривень.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку суду.

Цивільна справа була розпочала за позовом мешканки міста Івано-Франківська до КНП “Центральна клінічна міська лікарня Івано-Франківської міської ради”.

“Судом було встановлено, що ще у 2020 році позивачка перебувала на лікуванні у вказаному медичному закладі. Під час підготовки до операційного втручання лікуючим лікарем не було виконано усієї необхідної підготовки для проведення хірургічного втручання, у зв’язку з чим в ході такого оперативного втручання, лікарями-хірургами допущено лікарську помилку. У 2023 році позивач звернулася до суду із цивільним позовом про відшкодування завданої матеріальної та моральної шкоди”, — йдеться в офіційному повідомленні.

Суд задовольнив позов та стягнув лікувального закладу на користь позивачки витрати на лікування під час перебування у медичному закладі, а також відшкодування втраченого заробітку. Окрім того, частково задоволено її позов в частині відшкодування моральної шкоди.

Тож, у підсумку лікарня за неналежне проведення лікарем хірургічного втручання має виплатити позивачці три мільйони гривень.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору