Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Долинщині водію призначили майже 20 років позбавлення права керування

На Долинщині водію призначили майже 20 років позбавлення права керування

У середу, 10 січня, чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності вп’яте.

Про це повідомляють на сторінці Долинського районного суду Івано-Франківської області, пише Інформатор.

Цього разу до відповідальності його притягнули за керування автівкою — раніше його позбавили такого права. А також — за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння та спричинену ДТП.

Трапилось це 18 грудня минулого року: 62-річний мешканець села Шевченкове Калуського району, керуючи автівкою, скоїв зіткнення із автомобілем Ford Fusion. Останній рухався у зустрічному напрямку. Внаслідок аварії автомобілі були механічно пошкоджені.

Раніше водія вже двічі позбавляли права керування транспортом, але він продовжував їздити, пишуть на сторінці суду. Також зазначено, що чоловік відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав. Суд призначив йому стягнення у виді санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з-поміж вчинених. А це 51 000 гривень штрафу та 19 років, 11 місяців й 16 днів позбавлення права керування транспортними засобами (10 років присуджених та невідбутих 9 років й 11 місяців).

Також вироком суду від 8 грудня 2023 року чоловіка було притягнуто до кримінальної відповідальності за умисне невиконання постанови суду (заборона керування транспортом), підроблення посвідчення водія та його використання. Суд призначив йому 17 тисяч гривень штрафу.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору