Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Оформлення пенсії дистанційно: покрокова інструкція

Оформлення пенсії дистанційно: покрокова інструкція

В Україні можна оформити пенсію дистанційно. Це стосується як тих, хто з різних причин перебуває поза межами країни, так і тих українців, які нікуди не виїхали, але вважають користування електронними сервісами зручнішою опцією, ніж відвідування державних установ особисто. 

Інформатор, посилаючись на дані Міністерства соціальної політики, розповідає, як оформити пенсію дистанційно.

Оформити пенсію дистанційно можна за допомогою вебпорталу електронних послуг  Пенсійного фонду України.

Покроково це виглядає так: зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ та вибрати вкладку “Заява про призначення пенсії”. Ознайомитись з інформацією, яка з’явиться на екрані, і перейти за посиланням “Вхід”.

Увійти до особистого кабінету можна за допомогою  кваліфікованого електронного підпису (КЕП) — якщо ви його не маєте, то  отримати КЕП можна безкоштовно й онлайн, виконавши декілька нескладних кроків, описаних у відеоінструкції.

Після входу виконати такі кроки:

  • у розділі “Щодо пенсійного забезпечення” оберіть вкладку “Заява на призначення пенсії”. Дайте згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про опрацювання Вашої заяви. Натисніть “Продовжити” та оберіть вид пенсії, наприклад  – “Пенсія за віком”;
  • дайте відповіді на питання анкети-опитування для заповнення звернення та надайте згоду на передачу й обробку своїх персональних даних (поставте позначку);
  • прикріпіть скан-копії необхідних документів, підготовлених згідно з вимогами щодо сканованих копій документів за наведеним перед формуванням заяви переліком.

Після цих етапів на екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби форму заяви можна відредагувати.

Для завершення всіх операцій, заява підписується за допомогою КЕП та відправляється до ПФУ натисканням кнопки “Підписати та відправити до ПФУ”. За результатами опрацювання заяви Ви отримаєте інформацію про стан обробки та відповідне рішення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору