Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушанин принижував невістку та погрожував розправою

Калушанин принижував невістку та погрожував розправою

В суді ж йому призначили покарання у вигляді усного зауваження.

Повідомляє Інформатор.

У матеріалах справи йдеться, що 22 листопада 2023 року чоловік перебуваючи вдома умисно вчинив дії психологічного характеру стосовно своєї невістки. Він її принижував та залякував фізичною розправою.

Такі дії кваліфікуються, як домашнє насильство:

“Відповідно до ч.1 ст.173-2 відповідальність настає за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоровʼю потерпілого.”

Також вина чоловіка доводиться протоколом про адміністративне правопорушення, яке зафіксували працівники поліції. Додатково чоловіку винесли терміновий заборонний припис.

У суді обвинувачений свою вину визнав, розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати. Враховуючи наведені обставини, суспільну небезпеку вчиненого правопорушення та вік, стан здоровʼя, матеріальне становище обвинуваченого суд постановив наступне:

“Визнати винним за ст. 173-2 ч. 1 Кодексу України про адміністративне правопорушення й згідно зі ст. 22 Кодексу України про адміністративні правопорушення звільнити від адміністративної відповідальності й обмежитись усним зауваженням”, — йдеться у постанові.

Постраждала може оскаржити рішення суду шляхом подання скарги до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення.

Фото ілюстративне

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору