Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Житло для тимчасового проживання ВПО надаватимуть за новими правилами

Житло для тимчасового проживання ВПО надаватимуть за новими правилами

Кабмін вніс зміни до постанови, якою затверджено Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Перелік пріоритетності надання тимчасового житла ВПО доповнили новими категоріями.

Тепер туди входять, зокрема, сім’ї військовослужбовців з-поміж внутрішньо переміщених осіб; ВПО, які повторно перемістилися через збройну агресію рф. А також — ВПО з-поміж мешканців відповідної територіальної громади, що здійснює забезпечення житловими приміщеннями із фонду, житло яких було зруйноване.

А також:

  • Розширено можливості фінансування органами місцевого самоврядування (ОМС) фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО, поза межами їхньої юрисдикції. Тобто ОМС тих територій, із яких перемістилися ВПО, зможуть брати участь у розподілі житлового фонду у приймаючих громадах.
  • ВПО можуть стати на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, навіть за відсутності такого фонду на момент їхнього звернення.

Документ напрацьовано за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

А ухвалення цього рішення сприятиме ефективному обліку та наданню житла для тимчасового проживання внутрішніх переселенців.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору