Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На шляху до змін. Калуська команда ініціативної молоді відвідала навчання у Києві | РЕПОРТАЖ

На шляху до змін. Калуська команда ініціативної молоді відвідала навчання у Києві | РЕПОРТАЖ

Для представників калуської активної молоді перші тижні нового року виявилися напрочуд насиченими. Нагадаємо, що на початку січня ініціативна група, яка бере участь в проєкті “Творимо молодіжну політику в громаді разом з молоддю” від програми “Мріємо та діємо”, познайомилась зі своєю з програмною координаторкою проєкту — Лесею Клим’юк. А вже цими вихідними, що минули, команда відвідала навчальний інтенсив у столиці. 

Розповідає Інформатор.

Навчання відбувалося з 12 по 14 січня у Києві. Дванадцять громад з усієї України протягом цих трьох днів отримували всю необхідну підтримку та працювали над створенням або оновленням програм розвитку молоді у своїх громадах на основі локальних даних та потреб молоді.

“Це один із кроків, який приведе нас до оновленої програми розвитку молодіжної політики в нашій громаді. Я впевнена, що спільне навчання молоді з представниками ОМС дадуть позитивні результати. Дякуємо, всім хто доклав зусиль до проведення такого масштабного заходу в якому взяли участь 12 робочих груп з різних територіальних громад”, — прокоментувала одна з учасниць калуської команди, Мар’яна Витвицька.

Програма USAID “Мріємо та діємо” – 5-річна програма, спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

“Використовуючи орієнтований на молоде покоління підхід – не для молоді, а разом з молоддю – програма сприяє молодіжним інноваціям, підприємництву, посиленню участі у прийнятті рішень у громадах та розв’язанні проблем на національному рівні, а також посилює потенціал української молоді бути рушійною силою плюралізму та поваги до різноманітності. «Мріємо та діємо» залучає молодь до розробки та реалізації проєктів та ініціатив, а також проводить дослідження, щоб на їх основі формувати молодіжну політику та рухатись до ефективних та стійких змін”, — зауважують в Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Протягом кількаденного тренінгу понад 100 учасників детально розбирали теорію і застосовували її під час практичних занять софрмованих тренерами. Серед них і робота з метаданими, і робота зі стейкхолдерами, і безпосередньо дослідження потреб громад.

“Не менш важливим був обмін досвідом та тепле спілкування, яке ми отримали і поза заняттями. В один із днів тренінгу до нас приєднався заступник Міністра молоді та спорту Владислав Яцук, який відповідав на усі питання, які нас цікавили, а потім продовжив спілкування з учасниками_цями на каві-перерві та в укритті під час наступних занять”, — поділилась враженнями представниця Молодіжної ради, Аліна Гутник.

За словами депутатки Оксани Савчук, яка також бере участь в програмі від представників ОМС, вже у найближчому часі команда розпочне кабінетні дослідження, щоб визначити прогалини у потребах розвитку молоді в Калуській громаді.

 

Нагадаємо, що Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з “Будуємо Україну разом “(БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору