Інформатор Калуш

ТРЕШ

Авто без дверей стало “жертвою” крадія на Калущині

Авто без коліс стало жертвою крадія

У селищі Перегінське чоловік двічі обікрав пошкоджений легковий автомобіль. В умовах воєнного стану йому присудили 5 років тюрми. Щоправда, суд покарання у підсумку зм’якшив.

Розповідає Інформатор.

На лаві підсудних опинися чоловік, який у вересні 2023 року перебував на території одного з підприємств у селищі Перегінське, де “побачив на дерев’яних колодах пошкоджений легковий автомобіль “ВА3 21101″ синього кольору”. На задньому пасажирському сидінні автівки він побачив автозапчастини і вирішив їх викрасти.

Оскільки в автівці водійських дверцят не було взагалі, то здійснити задумане було легко. Чоловік, згідно з матеріалами справи, викрав із заднього пасажирського сидіння вживані дві піввісі до автомобіля, сумарною вартістю 1706 гривень, та два вживані алюмінієві радіатори охолодження, вартістют 994 гривні. За кілька тижнів ві повернувся до цієї ж автівки, “від’єднав та викрав із панелі приладів блок запобіжників та реле до автомобіля”, вартістю 767 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України визнав повністю, а потерпілий у судове засідання не прибув.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на п’ять років. Відповідно до ст. 75, п.1, п.2 ч.1 ст. 76 КК України, звільнити його від відбування призначеного покарання з випробуванням, призначивши іспитовий строк один рік. Також з обвинуваченого має бути стягнено у користь держави 2390 гривень процесуальних витрат, пов’язаних з проведенням судових експертиз. А викрадене майно, згідно з рішенням суду, повернуть власнику.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору