Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуші вибрали нову голову Учнівського парламенту

У Калуші вибрали нового голову шкільного парламенту

Активні школярі Калуської громади зібрались, щоб вибрати нову голову учнівського парламенту. На вибори заявились семеро кандидатів.

Ділиться Інформатор.

Сьогодні, 17 січня у Калуському центрі художньої творчості відбулись вибори голови до учнівського парламенту. Захід розпочали з хвилини мовчання за полеглими воїнами та піснею “Ой у лузі”. Також на початку заходу до кандидатів та присутніх звернулись ексголови парламенту з мотиваційними промовами.

Учнівський парламент обʼєднує учнівські самоврядування Калуської громади. Учасники займаються івентами для школярів та співпрацею з міжнародними благодійними фондами в напрямку розвитку молоді. Минулі 1,5 роки посаду голови займала випускниця Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка Ковалевська Тетяна.

Загалом на виборах зібралось 7 кандидатів:

  • Сушко Софія Романівна — учениця Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка;
  • Кузьмик Юлія Ігорівна — учениця Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка;
  • Німак Євгенія Ярославівна — учениця Калуського ліцею №5;
  • Підсаднюк Олександр Михайлович — учениця Калуського ліцею №5;
  • Худик Софія Іванівна — учениця Калуського ліцею №5;
  • Ліщинська Емілія Миколаївна — учениця Студінської гімназії;
  • Ковальчук Вікторія Вікторівна — учениця Студінської гімназії.

Кожен кандидат міг представити себе та відповісти на запитання від опонентів. В підсумку голосування головою шкільного парламенту обрали ученицю Калуського ліцею №5 Євгенію Німак, котра є стипендіаткою міського голови.

“Мене звати Женя, мені 16 років. Про себе можу сказати, що я маленька дівчинка з великою мрією”, — розповіла у своїй промові кандидатка.

На посаді голови парламенту планує продовжувати розвиток організації. Організовувати заходи спрямовані на психологічну підтримку молоді та дітей. Пропагувати серед школярів екосвідомість та збільшити у громаді кількість заходів для молоді.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору