Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські школярі наколядували пів мільйона гривень

наколядували школярі пів мільйона

Навчальні заклади Калуша з перших місяців повномасштабної війни стали осередками волонтерства у громаді. За період різдвяно-новорічних свят вони сумарно наколядували близько пів мільйона гривень.

Про це розповіла заступниця міського голови Надія Гуш, пише Інформатор.

Посадовиця на засіданні депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики доповідала про здобутки й розвиток галузі освіти у Калуській громаді. За її словами, від часів пандемії коронавірусу і впродовж двох воєнних років освітяни громади працюють у складних умовах, але впоралися на відмінно.

“Хочу принагідно подякувати усім вашим колективам за благодійну роботу, яку ви не припиняєте”, — звернулася заступниця голови до директорів шкіл.

Було закуплено два автомобілі для потреб ЗСУ, нагадала вона.

“А скільки допомагали і докладали коштів до інших закупівель, то це дуже великі кошти”, — акцентувала Надія Гуш.

“Ми проаналізували роботу за час новорічно-різдвяних свят. Наші учні разом із батьками та педагогічними колективами наколядували близько пів мільйона гривень. Допомагають і нашій ТРО, і іншим підрозділам. Адже в кожному закладі — діти військових і кожен старається допомогти “своїм” та усім захисникам”, — відзначила посадовиця.

Нагадаємо, що калуській освіті бракує 50 млн гривень. Наразі на рівні влади та управління освіти обдумують, як зекономити кошти та оптимізувати освітню галузь. Найімовірніше, буде злиття класів і пониження ступенів шкіл.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору