Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

11 дітей чекають на усиновлення в Калуші

В сучасних реаліях дуже важливо допомагати й підтримувати тим, хто справді потребує цього. За останні роки багато дітей втратили своїх батьків через російську агресію. Хтось з них залишився з родичами, а комусь, на жаль, взагалі немає з ким бути. І щоб дати ще один шанс на безпечне і радісне життя дитині, дорослі українці можуть усиновити її. Яка з цим ситуація в Калуші — 

Розповідає  Інформатор.

Згідно з офіційними даними у 2023 році у нашій громаді було всиновлено одну дитину. А станом на сьогодні, нової сім’ї потребує ще 11 діток, які перебувають на обліку у Службі у справах дітей Калуської міської ради, а також чотири кандидати в усиновителі.

Працівниками Служби постійно проводяться перевірки за місцем проживання усиновлювачів, щороку протягом перших трьох років після усиновлення дитини, а надалі – один раз на три роки до досягнення дитиною 18-и років. Моніторять стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, стосунки у родині.

Тож, протягом 2023 року було:

  • обстежено 15 сімей, у яких виховуються 20 усиновлених дітей (із них дві дитини, які перебувають на обліку менш як три роки й 18 дітей, які перебувають на обліку більш як три роки). Під час проведення перевірок не виявлено фактів порушення прав дітей.
  • складено 15 звітів про умови проживання та виховання усиновлених дітей, а також відомості про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини, стосунки у родині.
  • знято з обліку чотирьох дітей:
    • двох — у зв’язку з досягненням повноліття;
    • одну — у зв’язку з усиновленням;
    • одну дитину — у зв’язку з поновленням матір’ю батьківських прав.
  • П’ять дітей взято на облік з усиновлення.
  • Також узяли на облік 5 кандидатів, які бажають усиновити дитину.

Також було знято з обліку 2 кандидати, з них одного — у зв’язку з усиновленням дитини, одного — у зв’язку із закінченням терміну дії документів та висновку про можливість бути усиновителем.

“Хочеться наголосити, що крім усиновлення пріоритетними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є також опіка, піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

І, якщо Ви вірите:

  • Що чужих дітей не буває;
  • Що проблеми дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, — справа не тільки держави та фахівців,
  • Що кожна людина здатна змінити життя хоча б одної дитини, взявши її у свою родину, то є надія, що знайдуться небайдужі люди, які зможуть здійснити мрії дітей взявши їх у свою сім’ю.

Тож небайдужі до долі дітей звертайтеся до служби у справах дітей за адресою вул. Степана Бандери, 18, місто Калуш”, — зауважили працівники Служби.

 

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору