Інформатор Калуш

ГРОШІ

Спецдозвіл продано за 16 млн гривень. Аукціон щодо Підмихайля відбувся

Аукціон по Підмихайлю

Аукціон щодо продажу спеціальних дозволів на користування надрами завершено: ціна лоту виросла у 18 разів. Тож, дивимось, кому тепер можуть надати дозвіл на видобування корисних копалин, терміном на 20 років.

Інформатор розповідає, як відбувався аукціон.

Йдеться, нагадаємо, про ділянку “Підмихайле” Калуського родовища, яка, згідно з офіційно оприлюдненою інфорамцією, розташована на відстані 0,6 км на північ від села Підмихайля Калуського району Івано-Франківської області на площі 23,59 га. Вид корисної копалини: піщано-гравійні породи.

ДетальнішеБіля села Підмихайля можуть почати видобувати корисні копалини

До участі в аукціоні зголосилося семеро учасників. Стартова ціна становила 887 549,21 грн. Утім, уже в першому раунді ставка виросла більш як у 12 разів і становила 11 мільйонів гривень.

За аукціоном можна було спостерігати на Prozorro.Sale Це був англійський трираундовий аукціон — один із найпоширеніший різновид аукціонів у системі, в якому учасники поступово підвищують ціну своєї пропозиції. За підсумками аукціону, перемагає той, хто запропонував найвищу ставку.

За правилами, ще до початку аукціону учасники подають свої закриті цінові пропозиції. Потенційні покупці не знають, чи є ще конкуренти та не бачать ставки один одного. Електронна торгова система ранжує ставки учасників від найменшої до найбільшої і той, хто зробив найвищу (закриту) цінову пропозицію має право останнього ходу в кожному з трьох раундів. Це дає йому найвищі шанси на перемогу.

У другому раунді ставки учасників уже не злітали так стрімко. На останнє коло зайшли зі ставкою у 12 мільйонів 520 тисяч гривень.

У підсумку переможцем стало ТзОВ “БУДТРАНСОІЛ”, яке запропонувало 16 мільйонів 120 тисяч гривень. Підприємство зареєстроване у Києві в травні 2021 року, а його керівником є Кошель Олег.

Нагадаємо, що у мешканців села Підмихайля до новини про ймовірний видобуток корисних копалин на території їхнього села — багато запитань. Люди ініціювали збори. Кажуть, частина родовища може знаходитися у руслі Лімниці, а також — на присадибних ділянках біля самого населеного пункту. Кар’єр, імовірно, межуватиме із житловими будинками та навіть заходитиме на приватизовані земельні ділянки.

Також згодом з’ясувалося, що у власності села — лише третина родовища, решта — належить Калуській міській громаді, якій початок видобутку корисних копалин може бути доволі вигідним.

Читайте такожЖителі Підмихайля показали, як біля їх домівок межуватиме майбутній карʼєр

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору