Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушанина спіймали на крадіжці скутера

Калушанина спіймали на крадіжці скутера

Калушанин викрав скутер з господарського приміщення: щоб відбуксирувати транспортний засіб, йому довелося зламати замок руля. 

За злочин — опинився на лаві підсудних, пише Інформатор, посилаючись на Калуський міськрайонний суд.

Калушанину було достовірно відомо, що потерпілий в господарському приміщенні на території домоволодіння, зберігав транспортний засіб — скутер марки “Ноnda DIO AF-62”. Скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, незаконно проник в господарське приміщення, яке було відчинене, силою рук зламав замок руля скутера та відтягнув його до свого місця проживання.

У судовому засіданні, пише суд, обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро покаявся за вчинене та просив не позбавляти його волі.

Потерпілий подав суду заяву, в якій просив розгляд кримінального провадження по суті провести без його участі та зазначив, що цивільний позов заявляти не буде, завдані збитки відшкодовані.

З’ясувавши думку учасників судового провадження та дослідивши докази, суд ухвалив визнати крадія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України та призначити йому покарання — п’ять років позбавлення волі без конфіскації майна. Відповідно до ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк на два роки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору