Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Нас просто не буде”, — мешканка Долини емоційно звернулася до влади | ВІДЕО

"Нас просто не буде", — мешканка Долини емоційно звернулася до влади | ВІДЕО

У Долині відбулася чергова сесія міської ради. На початку засідання до мікрофону підійшла жінка, яка звинуватила владу у продукуванні проектів, які ніяк не наближають перемогу, та закликала більше працювати для потреб фронту, щоб після перемоги нікому не довелося ховати очі від сорому перед ветеранами.

Розповідає Інформатор.

Долинянка не представилася, мотивуючи, що всі у залі її знають. Вона назвала себе “голосом тим хлопців, які на передовій”. А з контексту її виступу виглядає на те, що вона є місцевою волонтеркою.

“Хотілося би вас попросили. щоб тил, нарешті, запрацював на фронт, щоб, коли закінчиться віна, ви не ховали очей від хлопців, які прийдуть з фронту… Зараз — прірва між владою і народом”, — зазначила вона.

Жінка питала про благоустрій, нагадувала про висаджування павловній і крокусів у попередні роки та торішніх магнолій… Питала про поїздки закордон і допомогу міст-побратимів…

“Коли влада почне працювати на фронт? Коли пан мер напише проект про те, що в Долині в нас буде організований реабілітаційний центр для військових? Коли ми почнемо гордитися нашими депутатами?” — запитувала вона.

“Ви не бачите, що хлопці гинуть кожен день?!” — додала.

Свій виступ завершила словами, що “хочеться, щоб 2024 рік став роком об’єднаності і перемоги, щоб усі стали одним цілим”

“Тому що, якщо ми не встанемо з колін, нас просто не буде! Ви що не бачите, що нас знищують як народ?! Що тил робить для фронту у цих теплих містах?” — емоційно завершила долинянка.

На виступ жінки коротко відреагував міський голова Долини Іван Дирів:

“Я розумію, що це крик душі. Але всі переживають і докладають максмум, хто скільки може. Але зараз точно не пасує відповідати. Я спробую знайти формулу, як пояснити більше”.

Після цього міська рада хвилиною мовчання вшанувала загиблих героїв і жертв війни та приступила до обговорення питань порядку денного.

У долинському сегменті соцмереж виступ активісти активно поширювали та коментували. Ось кілька прикладів коментарів, яких загалом понад дві сотні:

“Молодець, хоч одна людина, яка сказала правду, мороз іде по шкірі. Ви просто молодець, велике Вам спасибі”.

“Велика ганьба нашій владі. Може вже час збиратися під міською владою і гнати звідти всю нечисть”.

“Молодець. Кожне слово сказане з глибини душі. Але чи зробить висновки наша влада і депутати і почнуть допомагати”.

“Яка Ви пані Наталя молодець. Низько схиляю голову перед Вами за Вашу титанічну роботу, яка вартніша за всіх взятих депутатів. Знайома з цією жінкою і її працею. Дай Боже сил і здоров’я”.

Левова частка коментарів — з подяками жінці та словами підтримки.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору