Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Войнилові “Карітас” відкрив прихисток для ВПО

У Войнилові "Карітас" відкрив прихисток для ВПО

Офіційне відкриття і освячення прихистку для внутрішньо переміщених осіб похилого віку відбулось сьогодні, 20 січня. 

Пише Інформатор, покликаючись на Релігійно-інформаційну службу України.

“Маємо розуміти, що саме дієва любов і допомога необхідна тим, хто цього особливо зараз потребує. Працюючи в таких благодійних проектах, ми об’єднуємо схід і захід нашої країни”, — каже митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин.

Розташований благодійний заклад у приміщенні головного корпусу центру первинної медико-санітарної допомоги селища Войнилів.

“А розпочав функціонувати наш прихисток ще в листопаді минулого року. До того ми мали чимало нелегкої роботи з ремонтом приміщення, — ділиться керівниця проєкту з прихистку найбільш уразливих людей Іванна Дмитрук з БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ”. — Отже, приготували 18 кімнат і 36 ліжко-місць”.

Із листопада у закладі мешкає 31 людина віком від 60 років. Усі вони — внутрішньо переселені із півдня та сходу України. Дехто сам віднайшов нове житло, звернувшись до Карітасу, а декого — направили волонтери.

“Нас евакуювали, бо буквально поряд Херсон, — ділиться Людмила Панська із Очакова, що на Миколаївщині. — Наше місто дуже зруйноване, увесь час під вогнем. Це, безперечно, стало причиною того, щоб шукати спокійнішого, тихішого місця. Дуже випадково віднайшла запрошення до Карітасу і мені надали можливість приїхати сюди”.

Також у Релігійно-інформаційній службі додають, що тут є усе необхідне для повноцінного проживання. Зокрема, комфортабельні кімнати, пральня, кухня, їдальня та відпочинкові кімнати. Їжу на разі не готують, хоча для цього мають все необхідне — мешканці отримують чотириразове харчування від одного із приватних підприємств.

Також до послуг жителів закладу входить необхідний медичний догляд, консультації фахівців лікарів та психологів.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору