Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Довговойнилівська “Маланка” визнана однією з найкращих

Колектив ліцею на Калущині здобув переможне місце на "Битві вертепів — 2024"

Учні Довговойнилівського ліцею стали переможцями масштабного конкурсу “Битва вертепів — 2024”. 

Ділиться Інформатор.

Вчора, 21 січня, в Університеті Короля Данила вже вшосте відбувся фестиваль “Битва вертепів — 2024”, який створений задля популяризації українських традицій.

Учасниками заходу цьогоріч стали 650 учнів 7-11 класів з Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей. Змагалися у двох номінаціях — “Вертеп” і “Маланка”.

Призерами у номінації “Маланка” став колектив Довговойнилівського ліцею, що входить до Верхнянської громади Калуського району. У сценці було задіяно 26 учнів та працівників навчального закладу.

“Учасниками цього фестивалю ми стали вперше. В нас є традиційна Маланка у селі, але в даному випадку відтворювали не її, а нашу шкільну Маланку. Вважаю, що ми непогано виступили”, — ділиться керівниця колективу Катерина Ладаняк.

В результаті колектив посів третє місце на конкурсі та отримав призи: 5 000 гривень, сертифікат на відвідування парку історії землі та сувенірну продукцію.

“Кошти ми роздали дітям під час шкільної лінійки”, — каже керівниця.

Загалом призовий фонд конкурсу складав 100 000 гривень, а учасники кращих колективів отримали змогу безплатно навчатись в університеті.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору