Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Як вибрати біржу криптовалют початківцю?

Як вибрати біржу криптовалют початківцю?

Сьогодні криптобіржі постійно розвиваються через великий попит на цифрові активи. Ледь не щогодини з’являються нові стратегії трейдингу, нові криптовалюти тощо. І коли ви хочете увійти в криптосвіт, слід віддавати перевагу надійній біржі для роботи. Проте не всі знають за якими чинниками треба вибирати біржу.

Централізована або децентралізована

Біржі можуть бути централізованими (CEX) або децентралізованими (DEX). До перших належить українська криптоплатформа WhiteBIT, що стала однією з найбільших у Європі. Суть централізованих бірж у тому, що вони зберігають усі дані про користувачів. Але вони ж мають гарний захист від кібератак.

Децентралізовані не зберігають дані про людей і транзакції. Але ж вони не контролюють угоди, що відбуваються анонімно. Тут потрібні інші захисні інструменти від шахрайства.

Безпека біржі

Кожен користувач визначає свої критерії безпеки. Проте важливими чинниками в оцінці криптобіржі є:

  • протоколи фіксування й збереження інформації;
  • інструменти захисту від шахрайства;
  • публічність генерального директора та його репутація тощо.

У ідеальної криптобіржі прозорі умови використання, операції та структура комісій. Така платформа постійно звітує про діяльність.

Репутація платформи

Найпростіший спосіб визначити надійність криптобіржі — дізнатися її репутацію, відгуки користувачів тощо. Можете використовувати не тільки звичайну пошукову видачу. Більше дізнатися про криптоплатформи можна на Reddit та X (колишній Twitter). У цих соцмережах активна криптоспільнота. Проте всю інформацію сприймайте критично. Оцінюйте криптобіржу комплексно.

Легкість керування

Не менш важливі чинники це простота роботи на біржі, можливості щодо введення й виведення грошей. Тож звертайте увагу на ці пункти в скаргах клієнтів і шукайте платформу з простим інтерфейсом. Поцікавтеся розміром комісій з різних торговельних операцій.

Отже, вибирайте криптобіржу за безпекою, простотою й репутацією. Це основні чинники, що допоможуть вам уникнути негативний досвід.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Нагору