Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як зробити оригінальні знаки для свого авто — лайфхак для водія

Як зробити оригінальні знаки для свого авто — лайфгак для водія

Все частіше на дорогах України, та навіть і Калуша можна помітити на автомобілях нестандартні номерні знаки. Деякі закінчуються латинськими літерами, а деякі взагалі без цифр, проте з оригінальним словом. Такі знаки тепер може замовити “не за всі гроші світу” будь-який українець, який має на смартфоні чи лептопі додаток “Дія”.

Як це зробити — розповідає Інформатор.

Тож, якщо ви хочете виділятися в транспортному потоці, вам крім автомобіля потрібен смартфон. У “Дії” вам потрібно буде заповнити онлайн-форму, вказати регіон, де реєстрував транспортний засіб та бажаний напис на номерний знак (тут ви зможете розрахувати його вартість, переглянути макет, замовити та оплатити).

Подання заяви займає приблизно 10 хвилин.

Алгоритм отримання послуги виглядає так:

  • Увійдіть до електронного кабінету водія за допомогою електронного підпису;
  • У розділі електронних послуг виберіть “Індивідуальні номерні знаки”;
  • Заповніть онлайн-форму, вкажіть регіон, де реєстрували транспортний засіб, бажаний напис на номерний знак, спосіб отримання та поставте електронний підпис;
  • Здійсніть оплату за допомогою системи електронних платежів протягом 5 календарних днів (в іншому разі замовлення анулюється);
  • Очікуйте на лист від ГСЦ МВС на електронну пошту впродовж п’яти календарних днів.

Важливо! Ваша електронна адреса повинна обов’язково мати український домен UA.

Після отримання нових номерних знаків вам обов’язково потрібно прийти до сервісного центру МВС (у Калуші — за адресою вул. Грушевського, 104) та замінити свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу у зв’язку з новою інформацією в графі “Особливі відмітки”. На це у вас буде ще 10 днів.

Майте на увазі, якщо протягом року з моменту оплати послуги ви не заберете номерні знаки, замовлення анулюється, індивідуальні номерні знаки знищаться, а кошти за виготовлені номерні знаки та послуги не повернуться.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору