Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Франківську відбувся мирний пікет за демобілізацію військових після 18 місяців служби

За демобілізацію військових після 18 місяців служби: у Франківську відбувся мирний пікет

У мирному пікеті взяли участь близько 40 дружин та матерів військовослужбовців.

Пише Інформатор, покликаючись на Суспільне.

Із плакатами учасниці пікету пройшли від адмінбудинку до Вічевого майдану. А після цього — до ратуші. Під час ходи жінки скандували гасла такі гасла:

  • “Чому добровольці перетворилися на рабів”
  • “Демобілізація — не просто право, а необхідність”
  • “Чому другий рік воюють одні й ті самі”

“За ці два роки він був у відпустці всього 20 днів. Я вважаю, що це — неприйнятно. Чоловік тримається, але мотивація нульова. Він вже хоче відпочити, хоче додому. Йому потрібна якась, можливо, реабілітація. Людина за два роки жодного разу не була в лікаря. Тримається, але чи на довго його стане? Чоловік зараз воює на Запорізькому напрямку, але за два роки був всюди”, — каже координаторка пікету Анастасії Штурко, чоловік якої пішов захищати Україну після початку повномасштабного вторгнення рф.

А чоловік Мирослави Яворської на фронті — 18 місяців.

“Я вимагаю справедливої демобілізації. Мають бути чітко встановлені терміни, щоб людина, яка там служить, віддає своє життя і здоров’я, розуміла, який термін вона має там бути. І це буде стимулювати наступних мобілізованих солдатів. Я хочу, щоб мій чоловік повернувся додому. Я вже 18 місяців тягну його роботу. Він в мене підприємець був, мав найманих працівників”, — каже Мирослава Яворська.

За словами координаторки пікету, дружини та матері військових і надалі виходитимуть на мирні акції, допоки закон про демобілізацію не ухвалять.

Речник поліції Андрій Яцків повідомив, що захід відбувся без порушень. За порядком під час пікету стежили шестеро працівників поліції.

За демобілізацію військових після 18 місяців служби: у Франківську відбувся мирний пікет За демобілізацію військових після 18 місяців служби: у Франківську відбувся мирний пікет

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору