Інформатор Калуш

ВЛАДА

Жінок мобілізувати не будуть, бо немає потреби

Жінок мобілізувати не будуть, бо немає потреби

Так вважають у Верховній Раді, стосовно потреб Генштабу ЗСУ. Наразі в Україні достатньо чоловічого населення. Що більше, депутати також вважають, що під мобілізацію не повинні потрапляти чоловіки, молодші 27 років. 

Ділиться Інформатор, покликаючись на Канал 24.

Таку заяву озвучив заступник Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки та депутат Єгор Чернєв. Під час ефіру телемарафону він пояснив, які для цього є підстави:

“Позиція президента, позиція нашого комітету і думаю, що у принципі, позиція більшості парламентарів полягає у тому, що не потрібно сьогодні додавати жінок до мобілізаційного ресурсу. Тому що є у нас достатньо мобілізаційного ресурсу саме серед чоловіків”.

Також він уточнив вік тих, кого будуть мобілізовувати найближчим часом. У законі про мобілізацію, який повернули на доопрацювання Міноборони зазначається, що мобілізувати усіх громадян нашої держави не будуть, а тільки чоловіків віком 27 – 60 років.

До слова, президент Володимир Зеленський теж не схвалює мобілізацію українок. Він заявляв, що якби парламент ухвалив такий закон, він його не підписав би.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору