Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті затримали керівника кримінального угруповання

На Прикарпатті затримали керівника кримінального угруповання

Фігурант майже 20 років вів протиправну діяльність та був у статусі “кримінального авторитета”.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

В ході розслідування вдалось встановити, що 53-річний мешканець Прикарпаття організував кримінальне угруповання, яке спеціалізувалось на вибиванні з громадян боргових зобовʼязань та неіснуючих боргів. Також допомагав замовникам “вирішувати їх питання”, зважаючи на свій вплив у кримінальному середовищі.

“Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласної поліції задокументували факт звернення до так званого «смотрящого» мешканця Одеси. Останній просив у будь-який спосіб посприяти поверненню боргу від свого колишнього бізнес-партнера — місцевого підприємця”, — пишуть розслідувачі.

Після цього боржника залякували та систематично погрожували розправою й знищенням майна.

“Протягом 2023 року співробітники поліції отримали фактичні дані щодо причетності кримінальника до щонайменше пʼяти епізодів вимагання коштів у потерпілих, у тому числі на замовлення третіх осіб”, — повідомляють правоохоронці.

26 січня силовики роти поліції особливого призначення затримали фігуранта та провели обшук за місцем проживання й у транспортному засобі. Правоохоронці вилучили у нього наркотичні речовини, мобільний телефон та автомобіль.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронці встановлюють особи спільників “смотрящого”.

Олег Кіндрацький

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору