Інформатор Калуш

ВЛАДА

Звільнення Залужного | Що відомо

Звільнення Залужного

З’явилася інформація про звільнення головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Наразі інформація не підтверджена, але і чітко не спростована. 

Інформатор зібрав подробиці.

Про звільнення Залужного почали писати деякі журналісти та політики. Інформацію швидко підхопили Telegram-канали. Проте, офіційного указу про це немає.

Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що Зеленський підписав відповідний наказ, але тривають консультації з іноземними партнерами.

“Також за інформацією джерел, основним претендентом на посаду Головнокомандувача є Кирило Буданов”, — йдеться у дописі журналіста.

Про ймовірну відставку Залужного пише УП з посиланням на власні джерела, зокрема в РНБО.

“Його (Залужного – ред.) викликали і запропонували іншу посаду. Можливо послом кудись підеш. Він відмовився. Указу немає”.

Частина співрозмовників дотичних до Ставки Верховного головнокомандувача заперечила звільнення Залужного. Джерела в ОП станом на 19:30 також повідомили що це не правда, уточнює видання.

Водночас Міністерство оборони України, ймовірно, спростовує відставку Залужного. Щоправда, прізвища у повідомленні не вказано.

“Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: ні, це не правда”, — говориться у повідомленні.

А от за даними Інтерфакс-Україна, домовленості про можливе звільнення Залужного “було досягнуто під час зустрічі Залужного з президентом Володимиром Зеленським”.

“Точно ні. Президент не звільняв головкома”, — повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров в коментарі УП.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору