Інформатор Калуш

АВТО

Ціни на автогаз в Україні можуть опуститися ще нижче

Ціни на автогаз в Україні можуть опуститися ще нижче

Протягом цього тижня вартість автогазу в Україні може зменшитися. Проте, на думку експертів, існує висока ймовірність, що дизель і бензин така доля не спіткає.

Ділиться Інформатор, посилаючись на delo.ua.

Попри це, на глобальних ринках нафти можливе подорожчання сировини. До прикладу, вже минулої п’ятниці, 26 січня, ф’ючерси нафти еталонної марки Brent здорожчали на 0,7% до 81,85 долара за барель. На противагу у марки West Texas Intermediate вони навпаки здешевшали на 1% до 76,62 долара за барель.

Недавнє ж розблокування кордонів допомогло стабілізувати український ринок пального й навіть наростити поставки. Але, заважаючи на те, що наразі гуртові ціни на бензин та дизпальне в Україні коливаються в коридорі 42-43 гривні за літр, пальне цього тижня може зрости ще на 50 копійок за літр.

До теми: Стабільно добре й місцями дешевше — скільки коштує пальне на АЗС Калуша сьогодні?

“В гуртовому сегменті однозначно буде відбуватися підвищення в межах 50 копійок за літр на фоні зростання зовнішніх котирувань. Це зростання є спекулятивним та спричинено позитивною статистикою щодо американської економіки, котра за показниками зростання випередила китайську. Однак наразі у світі нема дефіциту пального, ресурсу вистачить на всіх, тому я думаю, що висхідний тренд на нашому ринку протримається не довше двох тижнів”, — зазначив Дмитро Льоушкін, засновник групи компаній “Прайм”.

Також аналітик консалтингової групи “НафтоРинок” Олександр Сіренко поділився, що наразі пропозицій вистачає настільки, що при незмінних котируваннях трейдери постачають більше ніж компанія планувала закупити, а також додав, що “багато дешевого ресурсу в дорозі”.

Що більше, зважаючи на те, що вартість скрапленого газу в Україні зменшилася з 37 до 26 тисяч гривень за тонну, існує можливість падіння вартості автогазу до п’ятимісячного мінімуму.  Учасники ринку впевнені, що ціна автогазу цього тижня продовжить падати, втім потенціал до подальшого зниження гуртової ціни є невеликим.

“Найдешевший ресурс з доставкою в Україні зараз становить близько 20 гривень. При маржі в 3 гривні за літр автогаз має потенціал до зниження на АЗС до 23 гривні за літр”, – підкреслив Михайло Шубан, засновник системи торгівлі скрапленим газом “Sintonec LPG”.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору