Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуська в’язниця відзначатиме круглу дату | АНОНС

Калуська в'язниця відзначатиме круглу дату | АНОНС

Цього тижня один з калуських музеїв відзначатиме свій перший круглий ювілей. 

Ділиться Інформатор.

У суботу, 3 лютого, о 14:00, у приміщенні музею “Калуська в’язниця” відбудеться “круглий стіл” з нагоди 10-річчя з дня заснування. Серед найвідоміших запрошених гостей будуть члени координаційної ради політичних партій Калуша, члени братства вояків УПА, а також керівництво музею Степана Бандери в Старому Угринові.

“Ще у 2013 р. рішенням Калуської міської ради підвал тодішнього центру науково-технічної творчості було передано у структуру Музейно-виставкового центру та створено музей “Калуська в’язниця”. З того часу тут відбувалися заходи, при ньому діяв гурток дослідження історії національно-визвольного руху. У січні 2017 р. вже всю будівлю було передано під музей. Після проведених ремонтних робіт у серпні 2018 р. було офіційно відкрито експозиційні зали”, — поділився Олег Відливаний.

За словами в. о. директора Музейно-виставкового центру метою цього заходу є згадати про те, як відбувалося саме формування музею. Окремо на заході подякуємо тим організаціям та громадським діячам, які долучилися до створення музею.

“Захід відбуватиметься в день створення ОУН”, — додав він.

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору