Інформатор Калуш

ТРЕШ

Секретар Коломийської міськради позбувся посади через… сексизм

Звільнили за сексизм

Висловлювання посадовця про депутатку Уповноважений з прав людини визнав “дискримінацією за ознакою статі”.

Інформатор деталізує.

Йдеться про конфлікт секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака та депутатки Галини Белі. Під час однієї з сесій Коломийської міської ради секретар з трибуни звернувся до депутатки зі словами: “Будь ласка, не дивіться на мене так!” На її запитання: “Як?” – він відповів: “Як відьма!”

Після почутого, пише “Гендер в деталях”, зал почав аплодувати. А згодом у фейсбуці почали поширювати відео, які принижували Галину Белю та висміювали цю ситуацію з погрозами “спалити відьму”.

Сьогодні стало відомо, що на ситуацію відреагував Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

“Мені стало відомо про дискримінацію за ознакою статі стосовно жінки-депутата Коломийської міської ради. За інформацією, поширеною в ЗМІ, під час засідання Коломийської міської ради у листопаді минулого року секретар цієї ради вжив висловлювання, що принижують жінку, порушують її право на повагу до честі, гідності та впливають на ділову репутацію як депутата міської ради. Згодом до мене звернулась і сама постраждала, після чого було відкрито провадження за цією справою”, — повідомив він.

Питання неетичної поведінки секретаря Коломийської міської ради розглянули на засіданні Постійної комісії за присутності обох сторін оскаржуваних подій, уточнює Дмитро Лубінець. За його даними, ухвалено рішення Коломийської міської ради про дострокове припинення повноважень секретаря Коломийської міської ради.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору