Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

У Калуському ліцеї запровадили інклюзивну футбольну секцію

У Калуському ліцеї запровадили інклюзивну футбольну секцію

І вона — єдина в області. Наразі група мала би налічувати 16 дітей, але охочих займатися футболом є більше. Заняття — не лише для хлопців, а й для дівчат.

Подробиці розповідає Інформатор.

Заняття футболом у Калуші стало доступним для дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами.

“На жаль, в Україні проблематичною є доступність спорту для багатьох дітей. Тож, проєкт, учасниками якого ми стали, прагне змінити ставлення суспільства та допомогти дітям розкрити свій потенціал через можливість займатися спортом”, — розповідає учитель фізкультури Калуського ліцею №3 Юрій Богдан.

За його словами, інклюзивні заняття футболом не лише залучать дітей до фізичних активностей, а й допоможуть їм покращити психоемоційний і фізичний стан, нададуть мотивацію до подальших занять спортом.

Загалом в Україні наразі створюють щонайменше 17 інклюзивних футбольних секцій, в яких мали би займатися близько 300 дітей. У Калуші планували набрати 16 учасників, але по факту охочих є більше, каже Юрій Богдан.

“Провели уже перші три заняття. Відгуки від учасників дуже позитивні. Завдяки УАФ секції забезпечені дитячою футбольною формою , мячами та необхідним спортивним інвентарем”, — додає вчитель.

Раніше йшлося, що в Калуському ліцеї №3 буде тир: учнів навчатимуть стрільби.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору