Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Звільнення таки буде | Подробиці зустрічі Зеленського і Залужного

Звільнення таки буде | Подробиці зустрічі Зеленського і Залужного

Питання відставки Валерія Залужного — це питання часу. Очільник держави запропонував головкому написати рапорт на звільнення, проте не запропонував іншої значущої посади, яку б той міг зайняти.

Про це пише  ZN.UA, покликаючись на джерела в Офісі президента та оточенні Залужного, передає Інформатор.

Видання зазначає, що вдалося отримати ключові відповіді, які описують ситуацію на зараз. Відтак, можна стверджувати, що особиста зустріч Володимира Зеленського і Валерія Залужного у день, коли понеслась інформація про звільнення головнокомандувача ЗСУ, таки була. Президент пропонував покинути Залужному посаду очільника ЗСУ, але той відповів, “що це право Верховного головнокомандувача вирішувати, з ким йому працювати”. Сам Залужний рапорта про відставку “не писав і не має наміру цього робити” (для зняття Залужного з посади указом президента необхідно подання міністра оборони Рустема Умєрова – ред). Також зазначається, що адекватних пропозицій щодо іншої посади не запропонували. Мова йшла лише про статус помічника чи радника.

The Financial Times пише, що Залужного можуть не звільняти “ще деякий час”. Але заміна його таки планується.

Видання припускає, що серед рядових українських військових і громадськості може бути хвиля обурення. А також — що це може збентежити західних партнерів України, в тому числі військових чиновників, які тісно співпрацювали з генералом протягом останніх двох років над розробкою стратегій ведення бойових дій, зазначає FT.

Наразі незрозуміло, хто замінить Залужного на посаді головнокомандувача. Можливими кандидатами є командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський і керівник Головного управління військової розвідки Кирило Буданов. Обидва вони близькі до Зеленського.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору