Інформатор Калуш

РЕКЛАМА

Як розпізнати та вилікувати цистит?

Як розпізнати та вилікувати цистит?

Цистит — хвороба, що найчастіше вражає жінок різного віку. Запалення слизової сечового міхура викликають інфекції. В силу анатомічної будови сечовидільної системи таким інфекціям легко проникнути саме в жіночий організм.

При появах перших симптомів варто звертатись до лікаря, самолікування може нашкодити або виявитись неефективним. Після призначення препаратів урологом їх можна придбати на сайті https://liki.ua/ru/shop/brands/urolesan-10615 за вигідною ціною. Хворобу треба вчасно лікувати, щоб уникнути можливих ускладнень. Симптоми циститу дуже болючі та неприємні, і дієва терапія допоможе швидко позбутись їх.

Гострий цистит: причини виникнення та симптоми

Донедавна багато людей думали, що запалення сечового міхура викликає переохолодження. Насправді цей фактор може спровокувати зниження імунітету, в результаті чого інфекційні бактерії починають інтенсивно розмножуватись.

Вони вражають слизову оболонку сечового міхура, потрапляючи туди з піхви або кишківника. Бактерії також можуть передаватися від статевого партнера. Гострий цистит часто дає рецидиви, тобто повторюється, а ускладненням хвороби стає пієлонефрит — запалення нирок.

Наступні симптоми вказують на цистит:

  • часті позиви до сечовипускання;
  • больові відчуття під час сечовипускання;
  • біль у попереку та внизу живота;
  • помутніння та потемніння сечі;
  • підвищення температури.

Хвороба може вражати як дітей, так і дорослих. Особливою групою ризику є літні люди й малорухливі пацієнти.

Діагностика та лікування циститу

Лікар проводить огляд та збирає анамнез. Болючі відчуття викликає пальпація живота в районі сечового міхура. Пацієнтові призначають лабораторні дослідження сечі та крові. Підвищений вміст лейкоцитів та еритроцитів свідчить про запалення, а бактеріальний посів покаже, яка саме інфекція викликає хворобу.

Часто провокаторами інфікування сечового міхура є наступні чинники:

  • вагінальний кандидоз;
  • простатит;
  • стафілокок;
  • кишкова паличка.

Перед призначенням лікування жінкам слід пройти обстеження у гінеколога, а статевим партнерам треба здати аналіз на ЗПСШ.

Під час терапії слід приймати антибактеріальні засоби, спазмолітики та знеболювальні препарати. Для профілактики потрібно уникати переохолоджень, лікувати хронічні інфекції, а також вчасно виявляти захворювання статевої системи, нирок та сечовивідних шляхів. Бережіть себе та будьте здорові.

Вам теж потрібна реклама на Інформаторі?
Звертайтесь: +38 (067) 266 02 08 або на мейл
kalush.informator@gmail.com

Як розпізнати та вилікувати цистит?

Нагору