Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Розробник хмарної архітектури: в Україні з’явилось 42 нові професії

Розробник хмарної архітектури

У сфері ІТ, охорони здоров’я, соціальній, фінансовій — на ринку праці з’явились 42 нові професії.

Відповідні зміни було внесено до Класифікатора професій, повідомляє Інформатор.

У Міністерстві економіки України зазначили, що перелік професій осучаснили відповідно до потреб ринку праці. Найбільше змін в сфері ІТ-технологій, де з’явиться 29 нових професій. Також нові професії відтепер у медичній сфері, фінансовій. Додали також професії, у яких виникла потреба у зв’язку з війною та подоланням її наслідків.

Класифікатор професій доповнено 29 новими професійними назвами робіт ІТ-сфери, наприклад, такими:

Адміністратор веб-ресурсів
Аналітик мобільних додатків
Інженер зі штучного інтелекту
Розробник штучного інтелекту
Розробник архітектури програмного забезпечення (інформаційні технології)
Розробник хмарної архітектури
Фахівець з безпеки електронних комунікацій.

9 професійних назв робіт у ІТ-сфері приведено у відповідність до сучасних технологій, зокрема, Аналітик комп’ютерного банку даних змінено на Аналітик даних, Аналітик операційного та прикладного програмного забезпечення — на Аналітик програмного забезпечення, Інженер з програмного забезпечення комп’ютерів — на Інженер з програмного забезпечення.

Одночасно з Класифікатора професій були вилучені 9 застарілих назв, наприклад, Програміст прикладний, Програміст системний, Інженер із застосування комп’ютерів, Аналітик програмного забезпечення та мультимедіа.

Окрім того, внесено низку позицій, в яких виникла нагальна потреба останнім часом, зокрема, Протезист-ортезист, Оператор Служби 112 (надання екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером за принципом „єдиного вікна”), Черговий підрозділу Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, Інструктор з просторового орієнтування та мобільності, Фахівець з розмінування, Аудитор за видами діяльності, Фінансовий аналітик, Оператор установок дробометного очищення та Майстер з монтажу, обслуговування, ремонту та налагодження теплових насосів.

Загалом Класифікатор професій на сьогодні включено 9 172 професійні назви робіт.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору