Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Інклюзивний простір у калуській “Юності” відвідало понад 500 дітей

Освітній простір у ПК “Юність” було створено за підтримки Фонду “Terre des hommes”. У рамках реалізації проєкту “ProAction” (покращення доступу до житла, освіти та якісних соціальних послуг для дітей та сімей в Україні) дітям по усьому світу надають допомогу. 

Пише Інформатор.

“Ця міжнародна організація робить багато по цілому світу для підтримки наших дітей. Нашого юного, молодого, підростаючого покоління”, — каже очільниця Калуської районної військової адміністрації Жанна Табанець.

Грамоту Калуської районної державної адміністрації та Калуської районної військової адміністрації вручили колективу відокремленого підрозділу Фонду “Terre des hommes Україна” за надання допомоги дітям у Калуському районі. А також — за активну громадську позицію, доброчинну діяльність, за здійснення соціальної роботи для внутрішньо переміщених людей та людей, які постраждали унаслідок збройної агресії проти України. Грамоту благодійному фонду вручила Жанна Табанець.

“Нам, як команді, імпонує, що цей простір сповідує головний принцип, який ми і закладали — він інклюзивний, він доступний для дітей будь-яких категорій, будь-якого віку. Він також надає доступ до якісних освітніх послуг і найголовніше — тут діти можуть отримати психосоціальну підтримку”, — висловилась представниця БФ “Terre des hommes Україна”.

Освітній простір почав діяти у вересні 2023-го року, про це одразу повідомили у соцмережах.

“Нам надали усі потрібні матеріали для занять з дітьми: стільці, столи, 10 ноутбуків, принтери, плазмовий телевізор, блютуз-колонку, роутер та безліч канцтоварів. В кінці року ми підбили підсумки, та зрозуміли, що наш простір відвідали більше 500 дітей, 55 з яких — на постійній основі”,— діляться організатори проєкту “ProAction” Благодійного Фонду “Terre des hommes” Ірина та Марта.

Віталіна Костів
Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору