Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Коломиї скорочують працівників міської ради

У Коломиї скорочують працівників міської ради

У Коломийській міській раді будуть скорочувати частину працівників. Звільнять приблизно кожного десятого.

Повідомляє Інформатор з посиланням на коломийське видання Інформатора.

Рішення про внесення змін до бюджету громади на 2024 рік уже затверджено сесію Коломийської міської ради. Очільник громади повідомив, що скоротять 10% працівників ради.

У Коломиї — критична ситуація із виплатами заробітної плати медикам. Більшість медпрацівників Коломийської центральної лікарні востаннє отримували зарплатню ще у минулому році. Відтак, 1 лютого у ратуші домовились виділити медсестрам та молодшому персоналу по 2 тисячі гривень одноразової допомоги.

Тож, у міській раді знайшли рішення: вирішили зменшивши видатки по апарату міської ради (по заробітній платі працівників Коломийської міськради), щоб зекономити у такий спосіб 2,5 мільйони гривень.

Нагадаємо, що в Калуші депутати міської ради додали майже 10 мільйонів гривень на зарплати працівників виконавчого комітету та управлінь міської ради. І це — лише на перший квартал року. Представники громадськості як альтернативу запропонували міському голові відмовитися від премій на час воєнного стану. А посадовці міської ради розповіли, скільки насправді заробляють. Детальніше про це — У Калуші міському голові запропонували відмовитись від премій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору