Інформатор Калуш

ТРЕШ

У Долині нищать газон і ставлять МАФ | Люди вимагають громадських слухань

У Долині нищать газон і ставлять МАФ | Люди вимагають громадських слухань

У Долині встановлюють кіоск перед вікнами мешканців на майдані Січових Стрільців. Роботи інтенсивно тривають уже два дні. Люди — обурені.

Розповідає Інформатор.

Про проблему у соцмережі повідомила Вікторія Андрусечко-Васильків. Вона оприлюднила фото та відео.

 

“Вже другий день інтенсивно відбувається спорудження тимчасової споруди (МАФа чи кіоска) на майдані Січових Стрільців перед вікнами мешканців будинку №1. Мало того, що знищили повністю зелений газон, що спотворений вигляд самого майдану, який би міг бути візитівкою, окрасою нашого міста, так ще й ця споруда повністю закриє вікна квартири на першому поверсі. Уявляєте, ви мешкаєте в квартир з вікна якої видно зелену клумбу, а одного дня замість цього бачите стіну МАФа! Невже так прямуємо до Європи, де давно відмовились від спорудження таких споруд?” — обурюється жінка.

За її словами, мешканці будинку — проти розміщення тимчасових споруд перед вікнами будинку та на прилеглих територіях. Люди мають намір вимагати проведення громадських слухань щодо цього питання. Відповідне звернення пообіцяли подати вже сьогодні.

На ситуацію на даний момент відреагувала заступниця міського голови Долини Алла Шевченко.

“Рішення про встановлення тимчасових споруд прийняв виконавчий комітет Долинської міської ради. Я особисто виносила на розгляд сесії міської ради проєкти рішень про скасування даних рішень і більшість депутатів їх підтримали. Проте Долинський міський голова скористався правом вето, тому проголосовані рішення не вступили в силу. Прикро, але маємо те, що маємо…” — каже вона.

Нагадаємо, що наприкінці грудня у Долині на розгляд сесії був винесений проєкт рішення Про заборону розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Долинської громади. Згідно з цим документом, було запропоновано заборонити розміщення тимчасових споруд у центральній частині міста Долини, у тому числі — і на вулиці Січових Стрільців. Депутати міської ради рішення підтримали практично без обговорень. Під час голосування “утримався” лише міський голова, всі інші присутні були “за”. Рішення мало би набути чинності з моменту його прийняття, але міський голова Іван Дирів наклав на нього вето.

Тетяна Кіндюх 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору