Коломия До сайту

Що робити, якщо ваш військовий квиток пошкодився або загубився?

Майже два роки в Україні через повномасштабне вторгнення росії триває воєнний стан. Тож, для всіх чоловіків, і військових цивільних, дуже важливим документом, окрім паспорта громадянина України, є військовий квиток. Але ситуації бувають дуже різні — він міг загубитися під час евакуації, знищитись разом з іншими цінними речима, або й банально могла погризти собака. Що ж робити в такому випадку?

Розповідає Інформатор, покликаючись на Ветеран Медіа.

Слід пам’ятати, що цей документ визначає належність особи до військової служби чи служби в запасі та військового обов’язку і є безстроковим.

А тому, кожен чоловік (військовозобов’язаний, резервіст) повинен:

Поновити військовий квиток можна у випадку:

Важливо! Повторно військовий квиток може бути виданий тільки за рішенням керівника відповідного ТЦК та СП (військкомату) на підставі особистого рапорту (заяви) військовослужбовця (військовозобов’язаного, резервіста).

Також, важливо:

Так, статтею 211 КУпАП передбачений штраф за недбале зберігання  в розмірі від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 850 гривень). У разі, якщо таке правопорушення вчинене повторно або в особливий період, сума штрафу складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень).

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08