Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Податківці на лижах перевіряють підприємців у Буковелі | ФОТО

Податківці на лижах інспектують Буковель

Прикарпатські податківці на лижах перевіряли господарські об’єкти на гірськолижному курорті “Буковель”. Навідалися навіть до закладів громадського харчування на верхніх точках витягів та перехрестях гірськолижних трас.

Світлини податківців на лижах оприлюднили на сторінці ГУ ДПС в Івано-Франківській області, пише Інформатор.

Виявляється, це вже не перша така перевірка. А працюють податківці навіть у вихідні дні.

Також пишуть, що з початку 2024 року проведено вже 91 фактичну перевірку господарських об’єктів, розташованих в районі гірськолижного курорту “Буковель”. А за результатами цих перевірок до суб’єктів господарювання за недотримання норм законодавства (непроведення операцій через РРО) застосовано 3,2 мільйона гривень штрафних санкцій, у тому числі — до 21 суб’єкта господарювання, які зареєстровані в ГУ ДПС інших областей на суму 192,5 тисячі гривень.

Ще майже 2,6 мільйона гривень штрафів сумарно отримали 38 платників податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та в основному здійснюють діяльність у сфері громадського харчування та наданні послуг з розміщення на тимчасове проживання в готелях та садибах. Також було 5 випадків здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації та 4 факти торгівлі алкогольними та тютюновими виробами без відповідних ліцензій.

До слова, на курорті Буковель торгова виручка в січні 2024 року склала майже 1 мільярд гривень та перевищила грудневий виторг майже на 400 мільйонів гривень. Порівняно з січнем 2023 року виручка зросла удвічі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору