Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Де знаходиться найближче укриття? У “Дії” — нова послуга

Відтепер у “Дії” можна переглянути, де знаходиться найближче укриття. А також — дізнатися інформацію про нього та прокласти маршрут.

Про це повідомили на сайті “Дії”, передає Інформатор.

“З початку повномасштабного вторгнення ми адаптувалися до умов воєнного часу та майже щотижня запускали в Дії найнеобхідніші послуги для українців. Зокрема, єДокумент, військові облігації, єВідновлення, Дія.TV та Дія.Радіо тощо. Загалом у застосунку доступні понад 30 сервісів, а на порталі Дія — більш ніж 100 послуг. Кожен сервіс став реакцією на виклики реальності. За цим же принципом восени ми запустили Мапу пунктів незламності. Тепер додали й укриття, щоб українці в кілька кліків могли знайти безпечне місце під час повітряної тривоги”, — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

На інтерактивній мапі можна переглянути адресу, вид, рейтинг, фото укриття та інформацію про доступ. А ще дізнатися, скільки людей воно вміщує. Крім того, у застосунку можна оцінити стан укриття, залишити відгук, повідомити, якщо воно зачинене. Відгуки передадуть до органів місцевого самоврядування, де надалі відреагують і вирішать питання. Також локацією можна поділитися з родичами чи друзями.

Щоб знайти найближче укриття в Дії:

  • авторизуйтеся в застосунку;
  • натисніть на розділ Незламність;
  • виберіть категорію — Укриття;
  • натисніть кнопку — фільтрувати, якщо хочете вказати необхідні параметри. Наприклад, ви шукаєте укриття для людей з інвалідністю;
  • виберіть потрібне укриття на мапі, перегляньте інформацію про нього та прокладіть маршрут.

Також у тексті йдеться, що укриття в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях недоступні у застосунку із міркувань безпеки. Їх адреси можна дізнатися в органів місцевого самоврядування.

Віталіна Костів

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору