Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Сім ліцеїв у Долинській громаді можуть залишитись без старшокласників

Сім ліцеїв у Долині

 У Долинській громаді розглядають питання про перепрофілювання освітніх закладів. За попередніми даними, довозити до навчальних закладів потрібно буде під дві сотні дітей. Зміни ще не затверджені, але впровадити їх хочуть з 1 вересня.

Ділиться Інформатор.

Згідно з проєктом рішення, яке готують до розгляду на сесії Долинської міської ради, гімназіями мають стати Гошівський, Малотур’янський, Надіївський, Оболонський, Солуківський, Тростянецький та Тяпчанський ліцеї. Учням 10-11 класів перепрофільованих закладів мають забезпечити організоване підвезення до місця навчання та у зворотному напрямку.

Питання у громаді — не нове. Над ним дискусії точаться вже кілька років. Але зараз з’явився проєкт рішення і відбувся його розгляд на засіданні постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, національного відродження, фізичної культури та спорту у Долинській міській раді.

“Суттєвої економії при закритті 14 класів у 7 закладах освіти, особисто я не бачу. Зате розумію, що організувати підвіз для 184 здобувачів освіти, не придбавши жодного шкільного автобуса, — це велика проблема. Мовчу вже про тривоги під час підвозу та емоції самих дітей”,прокоментувала заступниця міського голови Алла Шевченко.

Депутатська комісія рішення не підтримала. Але на сесію його винесуть. Засідання, до слова, заплановане на наступний тиждень.

Читайте також про затримання депутата із Болехівщини. Правоохоронці підозрюють, що він допомагав ухилянтам, виготовляючи фіктивні медичні документи, які давали право чоловікам виїжджати з країни. Такі послуги вартували 7 тисяч доларів. Але підозрюваний виявився і волонтером, якого було нагороджено відзнакою від Валерія Залужного.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору