Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Педагогів у Калуші не скорочуватимуть

Педагогів у Калуші не скорочуватимуть

Масових скорочень педагогічних працівників у навчальних закладах Калуської громади не буде. А всі заходи з оптимізації та економії коштів будуть впроваджувати з думкою про дітей.

Про це сьогодні заявила заступниця міського голови Надія Гуш, передає Інформатор.

Інформація про майбутню оптимізацію навчальних закладів збурила громадськість. В управлінні освіти, нагадаємо, шукають можливість зекономити, бо грошей на галузь цьогоріч катастрофічно не вистачає. Утім, громадою пішли чутки про скорочення вчителів і навіть закриття деяких закладів освіти. У міській раді ці чутки спростовують.

“Ми коли перетворювали восьму школу в філію десятого ліцею, то був великий супротив. Але потім, коли люди отримали зрозумілі роз’яснення й гарантії, що для дітей це буде ніяк не гірше, а навпаки, то все владналося. Зараз, очевидно, теж потрібно пояснити. Так-от: ця оптимізація має бути проведена так, щоб не зачепити педагогів. Скорочень серед вчителів не може бути. Певна оптимізація допустима хіба що серед обслуговуючого персоналу”, — зазначила Надія Гуш.

Наразі конкретних рішень про якісь скорочення у навчальних закладах громади ще не приймали. Також посадовиця наголосила, що від заходів оптимізації точно не постраждають діти, а влада “буде робити все для того, щоб покращити умови навчання і виховання”.

Читайте такожДепутати у Калуші напрацювали “пакет реформ” для освіти

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору