Інформатор Калуш

ВЛАДА

У Міжріччі люди просять владу відновити недільний рейс та роботу гуртків для дітей

У Міжріччі люди просять владу відновити недільний рейс та роботу гуртків для дітей

У приміщенні народного дому Міжрічанського старостинського округу звітувала староста села Лілія Герило. Вона розповіла про зроблене за рік та плани на 2024-ий. Люди у відповідь “насипали” проблем, які для них є зараз актуальними.

Ділиться Інформатор, покликаючись на Болехівську міську раду.

У Болехівській громаді стартувала звітна кампанія старост старостинських округів. Перед своїми жителями звітувала староста Міжрічанського старостинського округу Лілія Герило. За її словами, у минулому році на території округу вдалося замінити світильники і лампи вуличного освітлення, провести дві електролінії на вул. Лесі Українки, С. Стрільців і Затепличній, демонтувати старий стовп вуличного освітлення біля Міжрічанського ліцею, ліквідувати два сміттєзвалища, підсипати дорогу у село Заріччя, провести зрізку аварійних дерев на сільському кладовищі, придбати і встановити нову вивіску “Борцям за волю України” тощо.

У ході звіту староста зосередила увагу й на інформації щодо підтримки мешканцями села Збройних Сил України. Спільними зусиллями жителів та підприємців, зокрема, вдалося придбати і передати односельчанам, які перебувають у зоні бойових дій, три тепловізори і дві пари рацій, відремонтувати 49 автомобілів, які відправлялися на фронт.

У мешканців старостинського округу також були запитання до старости і до керівництва громади. Жителі Міжріччя порушували питання, що стосувалися організації дозвілля дітей в позаурочний час, зокрема, відновлення роботи гуртків та спортивних секцій, які діяли при навчальному закладі. Присутні на зборах вчителі цікавилися ходом проведення реформування мережі закладів загальної середньої освіти на території громади, яке заплановане у 2024 році, та станом оплати праці працівникам закладів освіти. Також люди звертали увагу на необхідності відновлення руху рейсового автобуса у неділю.

На поточний рік пріоритетними у Міжріччі залишаються питання облаштування трьох зупинок в селі, перекриття адмінбудівлі старостинського округу та облаштування довгобудів, придбання огорожі для клубу і її заміна біля ліцею, встановлення дитячих майданчиків та сміттєвих баків. З текстом повного звіту можна ознайомитися за посиланням.

Читайте також про затримання депутата із Болехівщини. Правоохоронці підозрюють, що він допомагав ухилянтам, виготовляючи фіктивні медичні документи, які давали право чоловікам виїжджати з країни. Такі послуги вартували 7 тисяч доларів. Але підозрюваний виявився і волонтером, якого було нагороджено відзнакою від Валерія Залужного.

Тетяна Кіндюх

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору