Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

5000 за 2 роки: у Верхній старшокласники роблять окопні свічки

5000 за 2 роки: у Верхній старшокласники роблять окопні свічки

У Верхнянському ліцеї на Калущині “палають” “Верхнянські іскри”. Таку назву має команда однодумців волонтерів, які з початку повномасштабного вторгнення виготовляють на наших захисників окопні свічки. Ініціатором цього став дев’ятикласник Максим, батько якого захищає Україну на фронті, а згодом до нього доєдналися й інші небайдужі односельчани.

Розповідає  Інформатор.

Почав Максим виготовляти перші окопні свічки зі своєю подругою Наталею вдома. Пробували робити свічки, в які картон накручувався “равликом”, “зірочкою” й виготовляли запаски, які можна підпалювати у вже вигорілих жерстянках від окопних свічок.

“Вони горять по-різному і чим менше паперу, тим менше буде свічка коптити”, — ділиться хлопець.

Проте, з часом місця вдома стало замало, що більше, готували свічки не з парафіну, а з недогарків свічок з церкви. Щоб “розширити виробництво” на допомогу прийшла викладачка Верхнянського ліцею — Матіїв Христина Юріївна. Також вона допомогла знайти парафін, щоб виготовляти якісні окопні свічки. Щотижня “Верхнянські іскри” дозамовляють по 75 кілограмів. Також юним волонтерам допомагають з іншими матеріалами: бляшанками, картоном тощо. Зараз Максим та ще 12 волонтерок майже щодня готують з цих матеріалів і окопні свічки, й інші види розпалювачів.

Опісля двічі на тиждень волонтер ГО “Союз українок” КМФ Андрій забирає їх до Калуша, й далі вони відправляються до хлопців на фронт.

Зліва — волонтер Андрій, справа — Христина Матіїв

А нещодавно в знак подяки хлопці передали верхнянським волонтерам український прапор з підписами та теплими побажаннями:

Задонатити на парафін та інші матеріали можна на картку: 5168 7520 2342 4388.

Або матеріалами, попередньо уточнивши список необхідного за номером телефону — 066 200 30 92.

“Верхнянські іскри” за роботою, яка скоро зігріватиме наших хлопців на фронті:

Більше цікавого дивіться у нашому репортажі:

Остап Микитюк

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору